Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ananászos eperlekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 2 db 720 ml-es üveghez

Elkészítés

Előkészítés

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, szárát leszedjük, és a megadott mennyiséget kimérjük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a gyümölcsöket, és egy merülőmixer segítségével pépesre törjük (esetleg turmixoljuk).

Elkészítés

A kimért cukorból elveszünk 2 evőkanállal, és elkeverjük a dzsemfixszel és a citromsavval. Az elegyet a gyümölcsmasszához adjuk, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukor többi részét is, és további állandó keverés mellett legalább 1 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. A cseresznyepálinkát csak ezután keverjük bele. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!