Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Banános málnalekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Banános málnalekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, és egy kanál segítségével szétnyomkodjuk. A banánt apróra felkarikázzuk.

Elkészítés

A gyümölcsöket egy főzőedénybe öntjük. A cukorban jól elkeverjük a Dzsemfixet, és a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. A végén hozzákeverjük a fehér rumot, azonnal (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk.

Tálalás

Ha rum nélkül szeretnénk elkészíteni a lekvárt, akkor az ital helyett 50 g-mal megemeljük a banán mennyiségét.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!