Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Diabetikus eperlekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Diabetikus eperlekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok , Ízesített lekvárok

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A földiepret megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk, és 900 g-ot kimérünk.

Elkészítés

Az epret a gyümölcslével és a reszelt narancshéjjal egy főzőedénybe tesszük, a befőzőcukorral jól elkeverjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha a lekvárhoz forrást követően 2 evőkanál apróra vágott friss mentát keverünk különleges zamatot kölcsönözhetünk lekvárunknak.

Ínyencek próbálják ki a levendulavirággal fűszerezett eperlekvárt. Ehhez keverjünk 1 mokkáskanál levendulavirágot a felforrt lekvárhoz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!