Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Málnalekvár szamócával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Málnalekvár szamócával
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

  • 700 g málna (előkészítve mérjük le)
  • 500 g szamóca (előkészítve mérjük le)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 350 g cukor (vagy 300 g gyümölcscukor ill. szorbit vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1

Elkészítés

Előkészítés

A málnát óvatosan leöblítjük, és kimérünk 700 g-ot. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, apróra vágjuk, és kimérünk 500 g-ot.

Elkészítés

A gyümölcsöket és a reszelt citrom héját egy főzőedénybe öntjük, jól elkeverjük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!