Receptek



Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok
Hozzávalók
kb. 2 db 720 ml-es üveghez
- 700 g málna (előkészítve mérjük le)
- 500 g szamóca (előkészítve mérjük le)
- 1 citrom reszelt héja
- 350 g cukor (vagy 300 g gyümölcscukor ill. szorbit vagy 25 ml folyékony édesítőszer)
- 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Elkészítés
Előkészítés
A málnát óvatosan leöblítjük, és kimérünk 700 g-ot. Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, apróra vágjuk, és kimérünk 500 g-ot.
Elkészítés
A gyümölcsöket és a reszelt citrom héját egy főzőedénybe öntjük, jól elkeverjük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!