Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Narancsdzsem

Porcuki receptje https://www.sutnijo.hu/profil/7310-porcuki
Narancsdzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

  • 4 db narancs (kb.60 dkg)
  • 3 db citrom
  • 1,6 kg cukor
  • befőttes üvegek
Porcuki Porcuki receptje

Elkészítés

Elkészítés

A narancsokat és 1 darab citromot megmosunk, félbevágjuk, a magjukat kiszedjük, és a gyümölcsöket héjastól nagyon vékony karikákra vágjuk. A citromból csak felet teszünk bele héjastól, a másik felét meghámozzuk, majd úgy karikázzuk fel. A karikázás közben keletkezett levet is megpróbáljuk felfogni, majd azt is hozzáöntjük. A gyümölcsre 2 liter vizet öntünk, és 20 percig forraljuk. Félretesszük, és másnap megint 20 percig forraljuk. Harmadnap belecsavarjuk a maradék 2 darab citrom levét, hozzáadjuk a cukrot, és állandóan kevergetve 40 percig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, lekötjük, dunsztban hagyjuk kihűlni. Melegen híg, de később kocsonyássá válik.

Tálalás

Nekem 5 db 370 ml-es üveg lett tele ezzel a mennyiséggel.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Üvegfestékkel, dekoranyaggal, szalaggal díszítve remek ajándék lehet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!