Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Jambori

kovigyrogy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/676-kovigyrogy
Jambori
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

  • 2 kg magozott cseresznye
  • 2 kg magozott meggy
  • 1 kg ribizli
  • 1 kg piszke ( egres )
  • 0,5 kg málna
  • 3 kg kristálycukor
  • 1 citrom leve
  • szalicil
kovigyrogy kovigyrogy receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, a citrom levét kicsavarjuk.
2. Egy nagy fazékba beletesszük a gyümölcsöket és a citromlevet, felforraljuk, majd még 25 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a cukrot és még főzzük 15 percig, közben kevergetve.
4.Tiszta üvegekbe töltjük, a tetejükre kevés szalicilt szórunk.
5. Száraz dunsztba rakjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én mindig folyósra készítem, épp ezért csavaros tetőt rakok az üvegre. Ajánlom még tejbegríz, tejberizs és császármorzsa önteteként.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!