Jambori

kovigyrogy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/676-kovigyrogy
Jambori
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

  • 2 kg magozott cseresznye
  • 2 kg magozott meggy
  • 1 kg ribizli
  • 1 kg piszke ( egres )
  • 0,5 kg málna
  • 3 kg kristálycukor
  • 1 citrom leve
  • szalicil
kovigyrogy kovigyrogy receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, a citrom levét kicsavarjuk.
2. Egy nagy fazékba beletesszük a gyümölcsöket és a citromlevet, felforraljuk, majd még 25 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a cukrot és még főzzük 15 percig, közben kevergetve.
4.Tiszta üvegekbe töltjük, a tetejükre kevés szalicilt szórunk.
5. Száraz dunsztba rakjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én mindig folyósra készítem, épp ezért csavaros tetőt rakok az üvegre. Ajánlom még tejbegríz, tejberizs és császármorzsa önteteként.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató