Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ribizlis sárgabarack dzsem

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Ribizlis sárgabarack dzsem
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Gyümölcs variációkból k. lekvárok

Hozzávalók

  • 1,2 kg sárgabarack vagy kajszi (tisztítva)
  • 15 dkg ribizli (tisztítva, lehet mirelit is)
  • 40 dkg nádcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A befőttes üvegeket alaposan elmossuk. (sterilizáljuk)

A gyümölcsöket megmossuk jó alaposan, a barackot félbe vagy négybe vágjuk, kimagozzuk, majd a felét pürésítjük (botmixerrel v. turmixgépben) Összekeverjük a darabos részt, a cukrot, a dzsemfixet a pürés résszel és feltesszük főni. Ha kezd forrni, hozzáadjuk a ribizlit is. 6-8 percet hagyjuk forrni közben kevergetjük majd az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni őket.

Tálalás

6 kis üveg.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Palacsintába nagyon finom :)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!