Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis sárgabarack dzsem

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ribizlis sárgabarack dzsem

1,2 kg sárgabarack vagy kajszi (tisztítva)
15 dkg ribizli (tisztítva, lehet mirelit is)
40 dkg nádcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A befőttes üvegeket alaposan elmossuk. (sterilizáljuk)

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk jó alaposan, a barackot félbe vagy négybe vágjuk, kimagozzuk, majd a felét pürésítjük (botmixerrel v. turmixgépben) Összekeverjük a darabos részt, a cukrot, a dzsemfixet a pürés résszel és feltesszük főni. Ha kezd forrni, hozzáadjuk a ribizlit is. 6-8 percet hagyjuk forrni közben kevergetjük majd az előkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk és fejjel lefelé hagyjuk kihűlni őket.

Tálalás

6 kis üveg.

Alternatív elkészítés

Palacsintába nagyon finom :)
Ribizlis sárgabarack dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!