Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bazsalikomos eperlekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Bazsalikomos eperlekvár

1,2 kg eper
0,5 kg befőzőcukor
1 db citrom
8 levél friss bazsalikom
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A megtisztított epreket jól megmossuk, majd szűrőedényben csepegtessük le. Tegyük egy lábasba, keverjük össze a befőzőcukorral és állandó keverés mellett kezdjük el főzni. Forrás után 5 perccel adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és a bazsalikom leveleket. Forraljuk még 2-3 percig és még forrón a tisztára mosott üvegekbe töltsük. Azonnal zárjuk le és állítsuk fejre az üvegeket. Kihűlés után fordítsuk vissza, hűvös helyen tároljuk.
Bazsalikomos eperlekvár Bazsalikomos eperlekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!