Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos birslekvár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Citromos birslekvár

5 kg birsalma
1 kg citrom
3 db lime
1,5 kg cukor
csipet só
1 ág rozmaring
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A birset megtisztítjuk. Meghámozni nem szabad, mert a héja pektinben gazdag, így nem lesz szükségzselésítő anyagra.
Nagyobb darabokra vágjuk, magházát kivágjuk.
A gyümölcsöt feltesszük főni annyi vízben, ami épp ellepi.
A cukorból és 1 l vízből szirupot főzünk.
A citromok és a lime-ok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk.
Amikor a gyümölcs teljesen megpuhult, minden hozzávalót hozzáadunk, és további 5 percig főzzük.
A rozmaringágat kihalásszuk, és a tűzről levett anyagot turmixoljuk. Én jobb szeretem ezt kihagyni, és kicsit darabosan elrakni.
Forrón üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba rakjuk.
Citromos birslekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!