Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Lilahagyma „lekvár”

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Lilahagyma „lekvár”
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

kb. 4 db 200 ml-es üveghez

  • 600 g lilahagyma (előkészítve mérjük le)
  • kb. 6 ág friss kakukkfű, vagy majoranna
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 400 ml félszáraz fehérbor
  • 100 ml balzsamecet
  • 1⁄2 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
  • kb. 1 teáskanál só
  • 150 g cukor
  • ízlés szerint frissen őrölt feketebors

Elkészítés

Előkészítés:

A hagymát meghámozzuk, elfelezzük és vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgéppel durvára aprítjuk, majd kimérjük a 600 g hagymát. A füszernövényeket megmossuk és konyhai cérnával kis csokorba kötjük.

Elkészítés:

Az olivaolajat egy nagy főzőedényben felforrósítjuk és a hagymát kb. 5 percig pároljuk benne. Ezután felöntjük a fehérborral és a balzsamecettel. Hozzáadjuk a fűszercsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól összekeverjük. Keverés közben felforraljuk és kb. 3 percig főzzük, közben néha megkeverjük. Eltávolítjuk a fűszernövényt, a hagymapépet sóval, borssal ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A lekvár nagyon jól illik fűszeres sajtokhoz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató