Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Lilahagyma „lekvár”

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Lilahagyma „lekvár”
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

kb. 4 db 200 ml-es üveghez

  • 600 g lilahagyma (előkészítve mérjük le)
  • kb. 6 ág friss kakukkfű, vagy majoranna
  • 4 evőkanál olivaolaj
  • 400 ml félszáraz fehérbor
  • 100 ml balzsamecet
  • 1⁄2 csomag Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
  • kb. 1 teáskanál só
  • 150 g cukor
  • ízlés szerint frissen őrölt feketebors

Elkészítés

Előkészítés:

A hagymát meghámozzuk, elfelezzük és vékony csíkokra vágjuk, vagy konyhai robotgéppel durvára aprítjuk, majd kimérjük a 600 g hagymát. A füszernövényeket megmossuk és konyhai cérnával kis csokorba kötjük.

Elkészítés:

Az olivaolajat egy nagy főzőedényben felforrósítjuk és a hagymát kb. 5 percig pároljuk benne. Ezután felöntjük a fehérborral és a balzsamecettel. Hozzáadjuk a fűszercsokrot, a dzsemfixet és a cukrot, majd jól összekeverjük. Keverés közben felforraljuk és kb. 3 percig főzzük, közben néha megkeverjük. Eltávolítjuk a fűszernövényt, a hagymapépet sóval, borssal ízesítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A lekvár nagyon jól illik fűszeres sajtokhoz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!