Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Rumos szilvalekvár

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Rumos szilvalekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 1 kg szilva (kimagozva)
  • 0,5 cl rum
  • 1 citrom leve
  • 10-20 dkg cukor (ha szükséges)
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A szilvát 2-3 - szor jól átmossuk, kiválogatjuk. Romlott ne kerüljön bele.
A befőttes üvegeket forró vízzel jól elmossuk.

A szilvát kimagozzuk, kis darabokra vágjuk, botmixerrel kicsit pürésítjük. Egy edényben feltesszük főni, hozzáadjuk a citrom levét és lassú tűzön néha átkeverve főzzük 1 órán át. Megkóstoljuk, és ha nem elég édes, adhatunk hozzá cukrot, majd a cukorral még 10 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a rumot. Forrón az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk és a tetejére állítva egy konyharuhával kibélelt kartondobozba tesszük. Letakarjuk, így hagyjuk kihűlni csak másnap, tesszük a helyére. Hűvös helyen tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Főzhetjük tovább is a lekvárt, így egyre keményebb lesz. Mi folyósabban szeretjük :)

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.08.08. | 20:56

A szilvalekvár mindig jól jön... :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!