Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos eperdzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos eperdzsem

1,2 kg eper
60 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
1 kk. citromsav (csapott)
1 kk. vanília aroma
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1 (1250 g gyümölcshöz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az epret megmossuk, megszabadítjuk a szárától.

Elkészítés

Kb. a felét botmixer segítségével pürésítjük (én öntöttem hozzá kb. 1 dl vizet, hogy a mixernek könnyebb dolga legyen), a gyümölcs másik felét félbe-negyedbe vágjuk, attól függően mekkora darabokat szeretnénk majd a kész dzsemünkbe.
A péppé mixelt epret és a kókuszreszeléket feltesszük közepes lángon főni. 5 percig zubogva főzzük.
Beletesszük a feldarabolt epret, a citromsavat és a vanília aromát.
A dzsemfixet és a cukrot elkeverjük, majd a lekvárba öntjük. Miután újra felforrt, további 5 percig főzzük (vagy ameddig a dzsemfix tasakján írva vagyon).
Ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről.
Csírátlanított üvegekbe merjük, és fejre állítva hagyjuk őket kihűlni.
Kókuszos eperdzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!