Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kókuszos eperdzsem

kori66 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/295-kori66
Kókuszos eperdzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 1,2 kg eper
  • 60 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 kk. citromsav (csapott)
  • 1 kk. vanília aroma
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1 (1250 g gyümölcshöz)
kori66 kori66 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az epret megmossuk, megszabadítjuk a szárától.

Kb. a felét botmixer segítségével pürésítjük (én öntöttem hozzá kb. 1 dl vizet, hogy a mixernek könnyebb dolga legyen), a gyümölcs másik felét félbe-negyedbe vágjuk, attól függően mekkora darabokat szeretnénk majd a kész dzsemünkbe.
A péppé mixelt epret és a kókuszreszeléket feltesszük közepes lángon főni. 5 percig zubogva főzzük.
Beletesszük a feldarabolt epret, a citromsavat és a vanília aromát.
A dzsemfixet és a cukrot elkeverjük, majd a lekvárba öntjük. Miután újra felforrt, további 5 percig főzzük (vagy ameddig a dzsemfix tasakján írva vagyon).
Ha szükséges, eltávolítjuk a habot a tetejéről.
Csírátlanított üvegekbe merjük, és fejre állítva hagyjuk őket kihűlni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!