Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mokkás nektarindzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mokkás nektarindzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 1000 g nektarin (előkészítve mérjük le)
  • 250 ml erős feketekávé
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
  • 500 g (barna) cukor

Elkészítés

Előkészítés

A nektarint megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, apróra vágjuk, és lemérünk belőle 1000 g-ot. A kávét lefőzzük.

Elkészítés

A gyümölcs felét pürésítjük (turmixoljuk), egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt, a kávét, a narancs reszelt héját.

A kimért cukormennyiséget a dzsemfixszel összekeverjük, és a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A gyümölcsben gazdag dzsemet különösen ajánljuk friss ropogós pirítós kenyérhez.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!