Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós szeder dzsem

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 2 db 720 ml-es üveghez

  • 1000 g szeder (előkészítve mérjük le)
  • 150 g dió (előkészítve mérjük le)
  • 100 ml sherry
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1
  • 500 g cukor

Elkészítés

Előkészítés

A szedret óvatosan leöblítjük, felét pürésítjük. 150 g dióbelet kimérünk, majd apróra törjük.

Elkészítés

A gyümölcsöt, a gyümölcspürét, a diót és a sherry-t egy főzőedénybe tesszük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra forrásba hozzuk, és legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Fontos! A dió hozzáadásával a dzsem eltarthatósági ideje lerövidül.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A dzsem állagának ellenőrzéséhez, még forrón tegyünk egy tányérra 1-2 evőkanálnyit, majd hagyjuk kihűlni. Ha szilárdabb állagú dzsemet szeretnénk, akkor adjunk 10 g Dr. Oetker Citromsavat a többihez, és jól keverjük össze. A citromsav azonban savanyúbbá teszi a dzsemet.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!