Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Egreslekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 2 db 720 m-es üveghez

  • 1200 g egres (előkészítve lemérjük)
  • 1 csokor citromlevél
  • 50 ml gin
  • 500 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 2:1

Elkészítés

Előkészítés

Az egrest megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, félbevágjuk, és 1200 g-ot lemérünk. A citromlevelet megmossuk, szárazra töröljük, és apróra vágjuk. Kimérünk 50 ml gint.

Elkészítés

Az egres felét pürésítjük (turmixoljuk), egy főzőedénybe öntjük, és hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt. A cukorban jól elkeverjük a Dzsemfixet, és a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Hozzákeverjük a gint, azonnal üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!