Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fűszeres kajszilekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 2 db 720-ml-es üveghez

  • 1000 g kajszibarack (előkészítve mérjük le)
  • 250 ml víz vagy gyümölcslé (pl. répalé vagy narancslé)
  • 1 késhegynyi őrölt kardamom
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 500 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
  • 2 evőkanál baracklikőr

Elkészítés

Előkészítés

A sárgabarackot leforrázzuk, héját lehúzzuk, a gyümölcsöket félbevágjuk, kimagozzuk és kimérünk 1000 g-ot.

Elkészítés

A gyümölcsöt a gyümölcslével és a fűszerekkel egy főzőedénybe öntjük, jól elkeverjük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, hozzákeverjük a likőrt, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!