Birs lekvár

FogdMargó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5693-fogdmargo
Birs lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

FogdMargó FogdMargó receptje

Elkészítés

Előkészítés

A birsalmát alaposan megmossuk, magházát eltávolítjuk, feldaraboljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 1/2 citromlével megfőzzük. Majd leszűrjük, és úgy pürésítjük.

A megfőzött és botmixerrel pürésített 40 dkg birspüréhez tettem 1/2 citrom levét a fructosumot, és kb. 20 percig főztem, majd hozzátettem a vanillincukrot és pár perc múlva üvegbe raktam. Rácsavartam a fedelét és tartósító szer nélkül a hűvös helyre raktam.

Tálalás

2-3 kicsi üveg lett.

Tárolás

Hűvös helyen.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez egy próbálkozás volt, mert láttam, hogy sajt nem lesz belőle, de megkóstoltuk és lekvárnak nagyon finom.
A lét, amibe főztem a birset édesítőszerrel, üdítőként használtuk el, az is finom volt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató