Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Birs lekvár

FogdMargó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5693-fogdmargo
Birs lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

FogdMargó FogdMargó receptje

Elkészítés

Előkészítés

A birsalmát alaposan megmossuk, magházát eltávolítjuk, feldaraboljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és 1/2 citromlével megfőzzük. Majd leszűrjük, és úgy pürésítjük.

A megfőzött és botmixerrel pürésített 40 dkg birspüréhez tettem 1/2 citrom levét a fructosumot, és kb. 20 percig főztem, majd hozzátettem a vanillincukrot és pár perc múlva üvegbe raktam. Rácsavartam a fedelét és tartósító szer nélkül a hűvös helyre raktam.

Tálalás

2-3 kicsi üveg lett.

Tárolás

Hűvös helyen.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ez egy próbálkozás volt, mert láttam, hogy sajt nem lesz belőle, de megkóstoltuk és lekvárnak nagyon finom.
A lét, amibe főztem a birset édesítőszerrel, üdítőként használtuk el, az is finom volt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!