Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Gesztenye lekvár

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Gesztenye lekvár
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 25 dkg főtt gesztenye
  • 6 dkg cukor
  • 1 ek. méz
  • 0,5 dl víz
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

Üveg előkészítése, sterilizálása.

A gesztenyét héjában, bő vízben megfőzzük, (kb. 40 perc) majd megpucoljuk és ledaráljuk. (a belső hártyát is el kell távolítani, ha nehezen jön le vissza kell dobni 5 percre forró vízbe) Összekeverjük a cukorral, mézzel és hagyjuk 1 napot állni, majd hozzáadjuk a vizet ( annyit, hogy krémes legyen, lehet több is.) 8-10 percet forraljuk lassú tűzön és üvegbe töltjük.
Fejjel lefelé fordítva hagyjuk kihűlni.

Tálalás

1 üveg

Tárolás

Hűvös helyen.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagymamám 1903-ban kiadott szakácskönyvében találtam ezt a receptet. :) Kipróbáltam és kis változtatással megosztom veletek. Vaníliával és rummal fűszerezhető :) Sajnos fotózáshoz nem túl mutatós a végeredmény (barna massza) de nagyon finom. A kép dekoráció vadgesztenye, azzal ne próbáljátok ki :D

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!