Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mandulás sárgabarack lekvár

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mandulás sárgabarack lekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés

A sárgabarackot leforrázzuk, héját lehúzzuk, a gyümölcsöket félbevágjuk, kimagozzuk, apróra vágjuk, és kimérünk 950 g-ot.

Elkészítés

A gyümölcsöt, a vörösbort és a mandulát egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és az egészet jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató