Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Vörösboros bodzabogyó íz

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Vörösboros bodzabogyó íz
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

kb. 5-6 db 200 ml-es üveghez

Elkészítés

Előkészítés

A bodzabogyókat megmossuk, kipasszírozzuk a levét, és kimérünk belőle 600 ml-t.

Elkészítés

A gyümölcslevet a vörösborral egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és az egészet jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Hogy megtudja, megfelelő állagú lesz-e a lekvár, még forrón tegyen tányérra 1-2 evőkanálnyit, és hagyja kihűlni. Ha Ön a szilárdabb lekvárt kedveli, adjon a többihez 1 tasak Dr. Oetker Citromsavat, és jól keverje el. A citromsav azonban savanyúbbá teszi a lekvárt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!