Receptek



Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok , Gyümölcs variációkból k. lekvárok
Hozzávalók
kb. 2 db 720 ml-es üveghez
- 850 g birsalma (előkészítve mérjük le)
- 200 ml víz
- 400 g alma (pl. Jonagold, előkészítve mérjük le)
- 1 db Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1
Elkészítés
Előkészítés
A birsalmáról kendővel, szárazon ledörzsöljük a bolyhokat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, majd negyedekre vágva eltávolítjuk a magházat, és kimérünk 850 g-ot. Fedővel letakart edényben felforraljuk a kimért vízzel, és alacsony hőfokon kb. 10 percig pároljuk. Közben az almát megmossuk, meghámozzuk, elnegyedelve kivágjuk a magházat, apróra daraboljuk, és kimérünk belőle 400 g-ot. Ezután a birsalmához adjuk, és további 15 percig puhává főzzük. Végül pépesítjük.
Elkészítés
1200 g gyümölcspépet kimérünk. Hozzáadjuk a bourbon vaníliás cukrot, és egy főzőedényben a befőzőcukorral elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Javaslatok, alternatív elkészítés
Annak érdekében, hogy a birsalma és az alma az előkészítés során ne barnuljon meg, tegyük a feldarabolt gyümölcsöt citromos vízbe. Ehhez keverjen el 1 liter vízben 1 tasak Dr. Oetker Citromsavat.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!