Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Birsalmadzsem vaníliával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 2 db 720 ml-es üveghez

Elkészítés

Előkészítés

A birsalmáról kendővel, szárazon ledörzsöljük a bolyhokat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, majd negyedekre vágva eltávolítjuk a magházat, és kimérünk 850 g-ot. Fedővel letakart edényben felforraljuk a kimért vízzel, és alacsony hőfokon kb. 10 percig pároljuk. Közben az almát megmossuk, meghámozzuk, elnegyedelve kivágjuk a magházat, apróra daraboljuk, és kimérünk belőle 400 g-ot. Ezután a birsalmához adjuk, és további 15 percig puhává főzzük. Végül pépesítjük.

Elkészítés

1200 g gyümölcspépet kimérünk. Hozzáadjuk a bourbon vaníliás cukrot, és egy főzőedényben a befőzőcukorral elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Annak érdekében, hogy a birsalma és az alma az előkészítés során ne barnuljon meg, tegyük a feldarabolt gyümölcsöt citromos vízbe. Ehhez keverjen el 1 liter vízben 1 tasak Dr. Oetker Citromsavat.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!