Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Levendulás rózsalekvár

tekla64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3073-tekla64
Levendulás rózsalekvár
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 3 db alma
  • 15 illatos rózsaszirom (80 g) vegyszermentes kertből
  • 10 szál friss levendula (vagy 6 szál szárított)
  • 300 g cukor
tekla64 tekla64 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A szirmokról levágom a fehér részeket, (ha nem, kesernyés lesz a lekvár) és átöblítem szűrőben. Az almát mosom, kockázom. Majd egy lábosban felteszem az almát és a cukrot, mikor nagyjából péppé főtt az alma, szűrön átpasszírozom, hogy a héja ne legyen benne (hámozhatod is, de akkor kéne bele dzsemfix, így az alma pektin tartalma elegendő). Visszateszem a tűzre és beleteszem a rózsát, és a levendulát, 1-2 perc alatt összeszuttyogtatom, majd botmixerrel pépesítem. Forrázott üvegbe töltöm. Isteni rózsa és levendula aromája van, az almát nem is érezni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha nem akarsz passzírozni, egy tasak 3:1-ben Dzsemfixet tegyél bele.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!