Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fügelekvár

Marcsi64 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/11001-marcsi64
Fügelekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 50 dkg füge
  • 35 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • kicsi citromlé
  • ½ vanília rúd
  • 1/2 fahéj rúd
  • ½ tk. gyömbér
Marcsi64 Marcsi64 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A fügéket leszüreteljük a kertben a fügebokorról, de csak a puha, teljesen érett gyümölcs alkalmas nyers fogyasztásra, illetve lekvárnak, dzsemnek is. Amennyiben szükséges, megmossuk és a szárait eltávolítjuk. Vagy lecsípjük, vagy késsel levágjuk. Ezután az elkészítésnél leírtak következnek.

A fügék száracskáját lecsíptem és a gyümölcsöt feldaraboltam. Ráöntöttem a vizet, cukrot, fűszereket.
Addig kevergettem, míg a cukor elolvadt, majd éjszakára betettem pihenni a hűtőbe.
Ma pedig puhára főztem a fügéket, és én turmixoltam, de nem muszáj. Ha nem akarjuk turmixolni, akkor maradhat darabos is. Mindkét esetben addig főzzük, amíg a számunkra megfelelő sűrűséget el nem éri.
Mikor kész a lekvárunk, forrón kis üvegekbe adagoljuk, tetejükkel jól lezárjuk.
Az üvegeket 10 percre fejre állítjuk, és száraz dunsztba tesszük kihűlni őket.
Így finom, tartósítószermentes lekvárunk lesz.

Tálalás

Ebből a mennyiségből nekem 8,5 dl lekvárom lett.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Amennyiben gyorsabban szeretnél végezni a lekvárfőzéssel, javasolnám a Dr. Oetker Dzsemfix készítményeit.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!