Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Birsalmasajt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Birsalmasajt

birsalma
cukor
dió ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A diót egy tepsiben megpirítjuk, darabosra vágjuk.
A birsalmát a bolyhaitól megtisztítjuk, alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk, de nem hámozzuk, majd egy késsel feldaraboljuk.

Elkészítés

Egy hibátlan zománcú edényben az előkészített birset
Feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt a levét leöntjük (finom szörp lesz belőle) és egy botmixerrel pürésítjük. Lemérjük, és minden liter birsmasszához 80 dkg cukrot számítunk. Visszatesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és folytonos kevergetés közben még főzzük, ameddig jó sűrű és pirosas színe lesz kb. 20-30 percet, majd beletesszük a dióbelet. A sűrű masszát, fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, és 1 napot dermedni hagyjuk. Másnap a formából egy rácsra borítjuk, és legalább egy hetet hűvös levegős helyen, hálóval letakarva szikkasszuk, időnként átforgatjuk, hogy minden oldala egyformán száradjon.

Alternatív elkészítés

Porcukorba forgatva karácsonyi ínyencségnek számít.
Felhasználhatjuk bombonok készítéséhez, süteményekhez is.
Birsalmasajt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!