Birsalmasajt
Hozzávalók
Birsalmasajt
Elkészítés
Előkészítés
A birsalmát a bolyhaitól megtisztítjuk, alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk, de nem hámozzuk, majd egy késsel feldaraboljuk.
Elkészítés
Feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt a levét leöntjük (finom szörp lesz belőle) és egy botmixerrel pürésítjük. Lemérjük, és minden liter birsmasszához 80 dkg cukrot számítunk. Visszatesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és folytonos kevergetés közben még főzzük, ameddig jó sűrű és pirosas színe lesz kb. 20-30 percet, majd beletesszük a dióbelet. A sűrű masszát, fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, és 1 napot dermedni hagyjuk. Másnap a formából egy rácsra borítjuk, és legalább egy hetet hűvös levegős helyen, hálóval letakarva szikkasszuk, időnként átforgatjuk, hogy minden oldala egyformán száradjon.
Alternatív elkészítés
Felhasználhatjuk bombonok készítéséhez, süteményekhez is.
Birsalmasajt
Hozzávalók
Birsalmasajt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A birsalmát a bolyhaitól megtisztítjuk, alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk, de nem hámozzuk, majd egy késsel feldaraboljuk.
Elkészítés
Feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt a levét leöntjük (finom szörp lesz belőle) és egy botmixerrel pürésítjük. Lemérjük, és minden liter birsmasszához 80 dkg cukrot számítunk. Visszatesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és folytonos kevergetés közben még főzzük, ameddig jó sűrű és pirosas színe lesz kb. 20-30 percet, majd beletesszük a dióbelet. A sűrű masszát, fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, és 1 napot dermedni hagyjuk. Másnap a formából egy rácsra borítjuk, és legalább egy hetet hűvös levegős helyen, hálóval letakarva szikkasszuk, időnként átforgatjuk, hogy minden oldala egyformán száradjon.
Alternatív elkészítés
Felhasználhatjuk bombonok készítéséhez, süteményekhez is.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?