Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mirabella szilvadzsem almaborral

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Mirabella szilvadzsem almaborral
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Ízesített lekvárok

Hozzávalók

  • 3 ág friss citromillatú kakukkfű
  • 400 g alma (előkészítve mérjük le)
  • 400 g Mirabella szilva (előkészítve mérjük le)
  • 200 ml almabor (cider)
  • 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1

Elkészítés

Előkészítés

A citromillatú kakukkfüvet megmossuk, és szárazra töröljük. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, és 400 g-ot kimérünk. A szilvát megmossuk, a szárát és a magját eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, majd 400 g-ot kimérünk, és kb. a felét pépesítjük. Az almaborból 200 ml-t kimérünk.

Elkészítés

A gyümölcsöket, az almabort és a kakukkfüvet egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Mielőtt üvegekbe töltenénk, a kakukkfüvet kivesszük. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató