Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárga szilvalekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárga szilvalekvár

4 kg sárga szilva
80 dkg cukor
1 kávéskanál citromsav
1 kávéskanál Dr. Oetker Tartósítószer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegmosás nagyon fontos eseménye a befőzésnek. Ezen áll vagy bukik az egész. Én hipós vízbe szoktam elmosogatni, majd az öblögetős vízbe egy pici ecetet teszek. Az ecet baktériumölő, emberre nem káros, ha ecetet használunk az öblögetős vízbe, biztos nem romlik meg a befőzött termék. Készítsünk ki papírt vagy aki meleg vizes tálba szeretné azt. Egy nagy tálat is vegyünk elő, amibe felfőzzük a lekvárt.

Elkészítés

4 kg megmosott, kimagozott szilvát egy lábasba öntünk, tetejére rászórjuk a 80 dkg cukrot. Fedővel letakarjuk és egy teljes napot állni hagyjuk. Másnap belekeverjük a citromsavat és a tűzhelyre tesszük és óvatosan felforraljuk. Kevergetni nem szabad, takarékon hagyjuk. A forrástól számítva 3 órán át takaréklángon rotyogtatjuk. 3 óra után belekeverünk, majd 30 percig tovább főzzük. A végén belekeverjük a nátrium-benzoátot. Kikészítjük az üvegeket papírra vagy meleg vizes tálat és abba tesszük bele. Nekem az újságpapír is megfelelő, ugyanúgy átveszi a hőt. Először egy merőkanálnyit tegyünk az üvegekbe, hogy felvegyék az üvegek a hőt. Ezután jól teletöltjük, fejre fordítjuk egy picit és száraz dunsztba tesszük 2-3 napot. Ha teljesen kihűlt polcra tehetjük őket.

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó.
Sárga szilvalekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!