Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Sárga szilvalekvár

Ancsa9 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6464-ancsa9
Sárga szilvalekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

Ancsa9 Ancsa9 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az üvegmosás nagyon fontos eseménye a befőzésnek. Ezen áll vagy bukik az egész. Én hipós vízbe szoktam elmosogatni, majd az öblögetős vízbe egy pici ecetet teszek. Az ecet baktériumölő, emberre nem káros, ha ecetet használunk az öblögetős vízbe, biztos nem romlik meg a befőzött termék. Készítsünk ki papírt vagy aki meleg vizes tálba szeretné azt. Egy nagy tálat is vegyünk elő, amibe felfőzzük a lekvárt.

4 kg megmosott, kimagozott szilvát egy lábasba öntünk, tetejére rászórjuk a 80 dkg cukrot. Fedővel letakarjuk és egy teljes napot állni hagyjuk. Másnap belekeverjük a citromsavat és a tűzhelyre tesszük és óvatosan felforraljuk. Kevergetni nem szabad, takarékon hagyjuk. A forrástól számítva 3 órán át takaréklángon rotyogtatjuk. 3 óra után belekeverünk, majd 30 percig tovább főzzük. A végén belekeverjük a nátrium-benzoátot. Kikészítjük az üvegeket papírra vagy meleg vizes tálat és abba tesszük bele. Nekem az újságpapír is megfelelő, ugyanúgy átveszi a hőt. Először egy merőkanálnyit tegyünk az üvegekbe, hogy felvegyék az üvegek a hőt. Ezután jól teletöltjük, fejre fordítjuk egy picit és száraz dunsztba tesszük 2-3 napot. Ha teljesen kihűlt polcra tehetjük őket.

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!