Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperlekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Eperlekvár

1,5 kg eper
2 csapott teáskanál (10 g) Dr. Oetker Citromsav (kihagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A gyümölcsöt megmosás és a szára eltávolítása után mérjük le. Ha szeretnénk, hogy a gyümölcs ne barnuljon be, tegyünk bele citromsavat. Ha nem zavar minket, hogy barnul, akkor kihagyhatjuk.
Az üvegeket kimossuk, a tetejüket forrásban lévő vízben sterilizáljuk.

Elkészítés

Az epret kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a citromsavval és a befőzőcukorral.
Feltesszük egy vastag aljú fazékban/lábosban főni (így kevésbé ég oda az alja). Felforraljuk és hagyjuk 3 percig rotyogva főni.
Még forrón üvegekbe töltjük, majdnem színültig teli, majd jól rácsavarjuk a tetejét, felfordítjuk és 5 percig úgy hagyjuk, majd hűvös és sötét helyre tesszük.

Tálalás

Kb. 5 üveg lesz belőle.

Tárolás

Sötétben, hideg helyen (pl. kamra).

Alternatív elkészítés

Egyszerre csak maximum 2 adagnyit főzzünk, vagy tovább kell forrni hagyni a lekvárt.
Eperlekvár Eperlekvár Eperlekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!