Eperlekvár

Bogi79 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/4459-bogi79
Eperlekvár
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

Bogi79 Bogi79 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A gyümölcsöt megmosás és a szára eltávolítása után mérjük le. Ha szeretnénk, hogy a gyümölcs ne barnuljon be, tegyünk bele citromsavat. Ha nem zavar minket, hogy barnul, akkor kihagyhatjuk.
Az üvegeket kimossuk, a tetejüket forrásban lévő vízben sterilizáljuk.

Az epret kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük a citromsavval és a befőzőcukorral.
Feltesszük egy vastag aljú fazékban/lábosban főni (így kevésbé ég oda az alja). Felforraljuk és hagyjuk 3 percig rotyogva főni.
Még forrón üvegekbe töltjük, majdnem színültig teli, majd jól rácsavarjuk a tetejét, felfordítjuk és 5 percig úgy hagyjuk, majd hűvös és sötét helyre tesszük.

Tálalás

Kb. 5 üveg lesz belőle.

Tárolás

Sötétben, hideg helyen (pl. kamra).

Javaslatok, alternatív elkészítés

Egyszerre csak maximum 2 adagnyit főzzünk, vagy tovább kell forrni hagyni a lekvárt.

Vélemények

Bogi79

Bogi79
2012.07.03. | 16:40

És elkészült a második adag is. A fenti mennyiségekből 3 db 580 ml-es üveg lekvárt tudtam készíteni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató