Receptek



Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek
Hozzávalók
- 1 kg ribizli
- 65-70 dkg cukor (ízlés szerint)
Elkészítés
Elkészítés
A gyümölcsöt megmossuk, és leszemezzük. A szemeket kevés ideig főzzük, majd áttörjük. Cukor nélkül sűrűre főzzük, ezután hozzáadjuk a cukrot, amivel 20-25 percig ismét főzzük. Ízlés, gyümölcs savanyúság szerint tehetünk hozzá még cukrot. Időnként lehabozzuk. Ha kezd kocsonyásodni, üvegekbe töltjük, lekötjük, és száraz gőzben pihentetjük.
Vélemények
Még nem érkezett vélemény!