Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Dzsem őszibarackból

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Dzsem őszibarackból
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A barackokat megmossuk, héját levágjuk, a magokat eltávolítjuk és a húsát nagyobb darabokra vagdaljuk.
Ha gyümölcsdarabosat szeretnénk, kézzel összenyomkodjuk. Ha pépesebb dzsemet akarunk, ledaráljuk vagy turmixoljuk.
A gyümölcsöt odatesszük főni, ha felfő, még kb. 10 percig kavargatva hagyjuk rotyogni.
Hozzákeverjük a cukrot, a dzsemfixet, majd ha ismét felfő, 3 perc forrás után elzárjuk.
Belekeverjük a tartósítószert.
Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.
Szárazd dunsztban hagyjuk kihűlni.
Másnap tehetjük a helyére.

Tálalás

Ebből a mennyiségből nem egész 6 liternyi finomság lett.

Tárolás

Kamrában a polcon.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2012.08.13. | 15:09

A tartósítószer elkerülése végett még forrón kupakkal lefelé állítva teszem a száraz dunsztba. Cukor helyett mézet használok édesítésre.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!