Dzsem őszibarackból

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Dzsem őszibarackból
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A barackokat megmossuk, héját levágjuk, a magokat eltávolítjuk és a húsát nagyobb darabokra vagdaljuk.
Ha gyümölcsdarabosat szeretnénk, kézzel összenyomkodjuk. Ha pépesebb dzsemet akarunk, ledaráljuk vagy turmixoljuk.
A gyümölcsöt odatesszük főni, ha felfő, még kb. 10 percig kavargatva hagyjuk rotyogni.
Hozzákeverjük a cukrot, a dzsemfixet, majd ha ismét felfő, 3 perc forrás után elzárjuk.
Belekeverjük a tartósítószert.
Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.
Szárazd dunsztban hagyjuk kihűlni.
Másnap tehetjük a helyére.

Tálalás

Ebből a mennyiségből nem egész 6 liternyi finomság lett.

Tárolás

Kamrában a polcon.

Vélemények

gazdasszony

gazdasszony
2012.08.13. | 15:09

A tartósítószer elkerülése végett még forrón kupakkal lefelé állítva teszem a száraz dunsztba. Cukor helyett mézet használok édesítésre.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató