Szilvalekvár

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Szilvalekvár
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A szilva hamvát ledörzsöljük, kettőbe vágjuk, magját kiszedjük és egy nagy fazékba tesszük. Öntünk hozzá 2 dl vizet és forrástól számítva 10 percig főzzük, majd botmixerrel összetörjük egy kicsit, hozzáadjuk a cukrot, a dzsemfixet és forrástól számítva 15 percig főzzük, állandóan kevergetve. Rögtön üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára. Ha kihűlt teljesen, a kamrába helyezzük.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2014.12.02. | 17:07

Ismét készült az idén is dupla adag.Már nagyban fogyasztjuk!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató