Som lekvár

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Som lekvár
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

  • 2 kg jó érett som
  • 2 dl víz
  • 80 dkg cukor
  • Tisztára mosott, kiforrázott üvegek
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A somot a vízzel 15 percig főzzük. A megfőtt gyümölcsből kézi tekerős passzírozóval kipasszírozzuk a magokat. A magokat 1 dl vízzel átmossuk és hozzáadjuk a péphez, meg a cukrot is. Főzzük kb. 20 percig, majd a tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára.

Tálalás

8 kis üveggel lett belőle.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon finom, kiválóan alkalmas linzeres tészták töltésére és vadhúsok mellé.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató