Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cukorbetegnek való eperdzsem

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Cukorbetegnek való eperdzsem

1,5 kg megtisztított eper
kevés folyékony édesítőszer
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A megtakarított 1,5 kg epret kevés folyékony édesítőszerrel lelocsoljuk és odatesszük főni. Kavargatás közben az eperszemeket kissé összetöröm és addig főzőm, míg az eper megpuhul. Utána ráöntöm a fruktózos gelfixet és pár percig még főzöm. Tányérra rakva szoktam kipróbálni, hogy elég vastag-e. Borkánba (üvegbe) rakom és másnapig meleg dunsztba teszem.

Alternatív elkészítés

Ennek a doboznak 350 g a súlya és 1 kg gyümölcshöz javasolt, de én mindig 1,5 kg gyümölcshöz használom.
4 borkán jött ki.
Cukorbetegnek való eperdzsem Cukorbetegnek való eperdzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!