Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Meggylekvár

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Meggylekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

  • Tetszőleges mennyiségű jó érett meggy
  • Ahány kiló a megtisztított meggy annyiszor 50 dkg cukor
  • Tisztára mosott üvegek
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

A megmosott kimagozott meggyet lemixeltem és főztem, amíg elfőtte a habját. Majd hozzáadtam a cukrot és forrástól számítva 30 percig főztem. A kiforrázott üvegekbe töltöttem és száraz dunsztba tettem másnapig.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon finom különböző linzerekbe süteményekbe, de még vajas kenyérre kenve is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!