Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Birsalma dzsem

Ibi53 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/15403-ibi53
Birsalma dzsem
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

  • 1 kg reszelt birsalma
  • 1 kg cukor
  • 1/2l víz
  • 1 kk. citromsó
Ibi53 Ibi53 receptje

Elkészítés

Előkészítés

A befőttes üvegeket megmossuk, lefordítva a vizet kicsepegtetjük belőlük, és a sütőben legkisebb fokozaton megszárítjuk.
A birset alaposan megmossuk, bolyhaitól megtisztítjuk, meghámozzuk.

A vizet a cukorral összekeverjük, és lassú tűzön szirupot főzünk. Párhuzamosan a hámozott birset a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Mikor a cukorszirup vastagodni kezd, beletesszük a lereszelt birset, erős lángon tovább főzzük, közben kevergetjük, a habját leszedjük. Akkor jó, ha egy tányér szélére cseppentve nem folyik el (kb. 20 perc).
Ekkor beleszórjuk a citromsót, és még 5 percet főzzük. Forrón üvegekbe szedjük, lekötjük és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Tálalás

6 befőttes üveg dzsem lesz egy adagból.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!