Ribizlilekvár

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Ribizlilekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

4,5 kg ribizli

  • 2 kg cukor
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés:

A ribizlit megmosom.
Kézi passzírozóval lepasszírozom, kiválóan eltávolítja szárát és a magját.
Odateszem egy fazékba főni, addig főzőm ameddig felére befő. Ezután hozzáadom a cukrot és 25 -30 percet főzőm. Tisztára mosott kiforrázott üvegekbe töltöm. 5 percre fejre állítom az üveget, majd száraz dunsztba helyezem másnapig.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Finom savanykás lekvár, linzeres sütikbe kiváló!

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2016.07.02. | 09:52

Ma ismét ribizli lekvár készül,megint eltelt egy év!
FogdMargó

FogdMargó
2015.07.14. | 20:19

Biztosan nagyon finom, ha több ribizlim terem kifogom próbálni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató