Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Ribizlilekvár

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Ribizlilekvár
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Klasszikus lekvárok, dzsemek

Hozzávalók

4,5 kg ribizli

  • 2 kg cukor
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés:

A ribizlit megmosom.
Kézi passzírozóval lepasszírozom, kiválóan eltávolítja szárát és a magját.
Odateszem egy fazékba főni, addig főzőm ameddig felére befő. Ezután hozzáadom a cukrot és 25 -30 percet főzőm. Tisztára mosott kiforrázott üvegekbe töltöm. 5 percre fejre állítom az üveget, majd száraz dunsztba helyezem másnapig.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Finom savanykás lekvár, linzeres sütikbe kiváló!

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2016.07.02. | 09:52

Ma ismét ribizli lekvár készül,megint eltelt egy év!
FogdMargó

FogdMargó
2015.07.14. | 20:19

Biztosan nagyon finom, ha több ribizlim terem kifogom próbálni.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!