Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancszselé

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancszselé

1 liter 100%-os narancslé (jó minőségű, nem szűrt)
350 g cukor
1 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kimérjük a cukrot. Átöblítjük a dunsztos üveget és előkészítjük.

Elkészítés

A narancslevet és az egy kanál citromlevet összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet majd felforraljuk, mikor már zubog, onnantól 3 percig főzzük. Mikor letelt az idő az üvegek mellé tesszük és merőkanál segítségével minden üveg aljába öntünk kb. 1cm magasságig a forró narancsléből (ezt azért kell, hogy az üveg bírja a hőt) Majd az összest teletöltjük, jól lezárjuk, és kb. 5 perc elteltével megfordítjuk, hogy vákuumot kapjon. Kihűlés után hűtőben tároljuk.

Tálalás

5 üveg kb. 300 ml-es

Tárolás

Hűtőben.
Narancszselé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!