Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Spanyol Sangria zselé

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Spanyol Sangria zselé
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Zselék

Hozzávalók

kb. 9 db 200 ml-es üveghez

  • 750 ml Sangria vagy édes, vörös gyümölcsbor
  • 250 ml narancslé
  • 2 csillagánizs
  • 2 rúd fahéj
  • 250 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
  • 150 g narancs (kb. 3 narancs) (előkészítve mérjük le)
  • 100 g citrom (kb. 2 citrom) (előkészítve mérjük le)
  • 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

Előkészítés

750 ml Sangriát és 250 ml narancslevet a fűszerekkel együtt felforraljuk egy főzőedényben. 3 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Az őszibarackot megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, kimagozzuk, apróra vágjuk, és lemérünk belőle 250 g-ot. A narancsot és citromot meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, a gyümölcshúst kivágjuk, és lemérünk belőlük 150, illetve 100 g-ot.

Elkészítés

A boros főzetet átszűrjük és 800 ml-t kimérünk. A gyümölcsöket pürésítjük (turmixoljuk), egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a boros főzetet, és a befőzőcukorral jól elkeverjük.

Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Miközben az üvegeket hagyjuk kihűlni, többször megfordítjuk őket, hogy a gyümölcsök egyenletesen szét tudjanak oszlani.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Hogy megtudja, megfelelő állagú lesz-e a lekvár, még forrón tegyen tányérra 1-2 evőkanálnyit, és hagyja kihűlni. Ha Ön a szilárdabb lekvárt kedveli, adjon a többihez 1 tasak Dr. Oetker Citromsavat, és jól keverje el. A citromsav azonban savanyúbbá teszi a lekvárt.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!