Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mentás szőlőzselé

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 6 db 200 ml-es üveghez

  • 1500 ml cukormentes szőlőlé
  • 2 citrom héja és leve
  • 2 teáskanál vagdalt borsmentalevél
  • 2 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
  • 700 g* cukor, gyümölcscukor vagy szorbit

Elkészítés

Elkészítés

A szőlőt megmosva, lecsöpögtetve leszemezzük, majd levet készítünk belőle és 1500 ml-t kimérünk. A citromot forró vízzel megmosva, szárazra törölve vékonyan lehámozzuk. A héjat nagyon keskeny csíkokra vágjuk, utána kinyomjuk a gyümölcsöt. A mentaleveleket lemossuk, leszárítjuk, majd összevagdaljuk.

Mindkét levet és a citromhéjat főzőedénybe tesszük. A kimért cukorból vagy édesítőszerből 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a citromos szőlőléhez adjuk. Mindezt keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett, zubogva forr, hozzáadjuk a többi édesítő anyagot. Ekkor tovább keverve újra felforraljuk, és állandó keveréssel 1/2 percig hagyjuk forrni. Utána levesszük a tűzhelyről, és hozzákeverjük a mentalevelet.

Szükség esetén eltávolítjuk a habot, ezután peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és megfordítva, a tetején kb. 5 percig állni hagyjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Hűlés közben fordítsuk meg többször az üvegeket, így a menta egyenletesebben oszlik el a zselében. Hozzáadása csökkenti az eltarthatóság idejét.

* Cukorbetegek cukorpótló anyagokat használjanak.

Ez, és még több hasonló recept megtalálható a Grafo Könyvkiadó és Terjesztő Kft. gondozásában megjelent Dr. Oetker - Befőzés című könyvben is.

Vélemények

kicsij

kicsij
2012.03.16. | 15:01

Imádjuk, már többször elkészítettem, sőt gasztroajándéknak is kiváló!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!