Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almazselé körtedarabokkal

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almazselé körtedarabokkal
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Lekvárok, dzsemek
Másodlagos kategória: Zselék

Hozzávalók

kb. 4 db 200 ml-es üveghez

  • 600 ml almalé (100%-os, vagy kb. 1 kg alma leve)
  • 200 g körte (előkészítve mérjük le)
  • 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 2:1
  • 1 db vaníliarúd

Elkészítés

Előkészítés

Az almát megmossuk, négybe vágjuk, majd a levét kinyerjük. 600 ml almalevet kimérünk. A körtét meghámozzuk, apró darabokra vágjuk. A vaníliarúd belsejét kikaparjuk.

Elkészítés

A gyümölcslevet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a vaníliát, és a befőzőcukorral alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük. Ügyeljünk arra, hogy a körtedarabok egyenletesen terüljenek az üvegben. Az üvegeket jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A gyümölcsdarabok egyenletesebben terülnek a zselében, ha az üvegeket többször megfordítjuk, miközben hűlnek.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!