sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-tejszínes- eper zselés fincsiség

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kekszréteghez:

25 dkg darált háztartási keksz
15 dkg vaj
1 púpos ek. porcukor

Csokoládés masszához:

2 dl tejszín
25 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
2 ek. porcukor

Zselés réteg:

kb. 20 dkg eper
2-3 ek. porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kekszréteghez valókat összedolgozzuk.
50 ml tejszínben felolvasztjuk a két tábla csokit, félretesszük hűlni.
A maradék tejszínt felverjük a zselatinfixszel a csomagoláson levő leírás alapján.
A Mascarponét is felverjük habosra, megcukrozzuk, és a kihűlt csokit belekeverjük. Majd a tejszínt is hozzákeverjük.
Az epret összetörjük a cukorral, és a zselatinnal. Felfőzzük, majd míg el nem kezd szilárdulni kevergetjük.
Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük az epres zselét, majd 5-10 percre a hűtőbe tesszük.
A zselés rétegre öntjük a csokis krémet, majd a keksz réteget rányomkodjuk.
Két órára hűtőbe tesszük, majd tálra borítjuk, fóliát lehúzzuk róla.
Jó étvágyat!

Tárolás

Hűtve.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!