Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Szilvás - leveles

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 10-12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés

A leveles tésztát a tasakon lévő utasítás szerint felhasználás előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből. A szilvát megmossuk, a magot eltávolítjuk és négybe vágjuk. A tepsit kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 5-8 perc

Elkészítés

A leveles tésztát a sütőtepsibe fektetjük, egy villával több helyen megszurkáljuk és elősütjük.

Töltelék:
A pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csupán 400 ml tejjel elkészítjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingot a leveles tésztán egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a szilvadarabokat vágási felülettel felfelé, megszórjuk némi fahéjjal és az összezúzott mandulával.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: 30-32 perc

Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Felhasználás előtt a zúzott mandulát egy teflonedényben pirítsuk aranybarnára.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!