Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananászos lepények

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ananászos lepények

3 deka vaj
1 evőkanál méz
1 doboz szeletelt ananászkonzerv
25 deka felengedett, mirelit leveles tészta ( kb. ½ csomag)
kevés liszt a deszkára és a kiszúráshoz
2 evőkanál porcukor
½ teáskanál őrölt fahéj
frissen reszelt szerecsendió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Felbontom az ananászkonzervet, leszűröm, és ha túl vastagok az ananász szeletek, elfelezem őket.
A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom, a lisztbe mártott (elmosott, szárazra törölt) ananászos konzervdobozzal, vagy egy megfelelő méretű pogácsaszaggatóval kiszúrok belőle annyi körlapot, ahány ananász szeletkém van. Egy akkora pohárral, amelynek átmérője kb. 1 centivel kisebb, mint a konzervdobozé, mindegyik körlapba szegélyt nyomok, és ezeken belül imitt-amott megszurkálom villával a tésztalapok közepét, hogy sülés közben nem púposodjanak föl. A lepény-alapokat átköltöztetem egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és mindegyikre ráteszek egy-egy ananászkarikát.
Mikróban folyósra felmelegítem a vajat (szigorúan lefedve), majd belekeverem a mézet.
A korongokat megkenegetem kevés mézes vajjal és kb. 15 percre betolom őket a forró (230 fokos) sütőbe.
Közben összekeverem a porcukrot az őrölt fahéjjal és pár reszelésnyi szerecsendióval, majd a még meleg ananászos lepényeket tálalás előtt ezzel meghintem. Langyosan a legfinomabb.
Ananászos lepények

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!