Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ananászos lepények

klemensitsne receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3039-klemensitsne
Ananászos lepények
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 3 deka vaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 doboz szeletelt ananászkonzerv
  • 25 deka felengedett, mirelit leveles tészta ( kb. ½ csomag)
  • kevés liszt a deszkára és a kiszúráshoz
  • 2 evőkanál porcukor
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • frissen reszelt szerecsendió
klemensitsne klemensitsne receptje

Elkészítés

Elkészítés

Felbontom az ananászkonzervet, leszűröm, és ha túl vastagok az ananász szeletek, elfelezem őket.
A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtom, a lisztbe mártott (elmosott, szárazra törölt) ananászos konzervdobozzal, vagy egy megfelelő méretű pogácsaszaggatóval kiszúrok belőle annyi körlapot, ahány ananász szeletkém van. Egy akkora pohárral, amelynek átmérője kb. 1 centivel kisebb, mint a konzervdobozé, mindegyik körlapba szegélyt nyomok, és ezeken belül imitt-amott megszurkálom villával a tésztalapok közepét, hogy sülés közben nem púposodjanak föl. A lepény-alapokat átköltöztetem egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és mindegyikre ráteszek egy-egy ananászkarikát.
Mikróban folyósra felmelegítem a vajat (szigorúan lefedve), majd belekeverem a mézet.
A korongokat megkenegetem kevés mézes vajjal és kb. 15 percre betolom őket a forró (230 fokos) sütőbe.
Közben összekeverem a porcukrot az őrölt fahéjjal és pár reszelésnyi szerecsendióval, majd a még meleg ananászos lepényeket tálalás előtt ezzel meghintem. Langyosan a legfinomabb.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató