Pastéis de Nata (Portugál finomság)
Hozzávalók
Pastéis de Nata (Portugál finomság)
Elkészítés
Elkészítés
A tejet forraljuk össze a citromhéjjal, cukorral, sóval és fahéjjal. A tűzről levéve öntsük hozzá a tejszínt, és ha elég langyos keverjük el a tojássárgájával és a keményítővel, majd vízfürdő felett sűrítsük be a krémet. (Nem kell nagyon keményre, maradjon kicsit folyós)
A tésztákat töltsük meg a krémmel.(3/4 -ig töltsük a tésztákat. ) 190 'C 20 percig süssük, míg a teteje kissé aranybarnára pirul, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Pastéis de Nata (Portugál finomság)
Hozzávalók
Pastéis de Nata (Portugál finomság)
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tejet forraljuk össze a citromhéjjal, cukorral, sóval és fahéjjal. A tűzről levéve öntsük hozzá a tejszínt, és ha elég langyos keverjük el a tojássárgájával és a keményítővel, majd vízfürdő felett sűrítsük be a krémet. (Nem kell nagyon keményre, maradjon kicsit folyós)
A tésztákat töltsük meg a krémmel.(3/4 -ig töltsük a tésztákat. ) 190 'C 20 percig süssük, míg a teteje kissé aranybarnára pirul, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?