Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajas-leveles tészta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Vajas-leveles tészta

18 dkg rétesliszt
2 dkg finomliszt
20 dkg vaj ( 82 % zsírtartalmú)
1 db tojássárgája
8 cl - 1 dl hideg víz
1 teáskanál ecet ( a vízbe)
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A réteslisztben elkeverjük a sót és 2-3 dkg vajat elmorzsoljuk benne a többi vajat, a finomliszttel összedolgozzuk és két részre osztva 1-1 fóliára vékonyan elkenjük (a kezünkkel is lehet) majd a mélyhűtőbe rakjuk a lapokat.
A rétesliszthez adjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk, (a vizet lassan részletekbe adagoljuk) a tésztánkat fóliába csomagolva, hűtőben fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk minél vékonyabbra.
Az egyik vajlapot a tésztára fektetjük kicsit a jobb oldalához közelebb, majd hajtogatjuk a tésztát először szemre három felé osztva a tésztát, bal harmadot a középső részre( 2. fénykép) majd a jobb oldalit is középre ezután a felső részt hajtjuk kb. a közepére és az alsó résszel betakarjuk, hogy egy szép" kockát" kapjunk (1. fénykép) ismét fél óra pihi következik. Ezután megismételjük az előző munkafolyamatot (vajlap- hajtogatás-fél óra pihi) majd harmadszor is áthajtogatjuk és akár használhatjuk (3. fénykép simán sütve cukorral szórva) vagy mélyhűtőben várakozhat akár 1-2 hétig :) (jól becsomagolva)

Tálalás

Kb. 0,5 kg tészta

Alternatív elkészítés

...sok receptemhez használok vajas -leveles tésztát így ez az alaprecept hozzá.
Vajas-leveles tészta Vajas-leveles tészta Vajas-leveles tészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!