Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos rolád

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos rolád

50 dkg mirelit leveles tészta (egy zacskó)
2,5 dl tej
2 tojássárgája
5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)
egy kis fej vöröshagyma fele, lereszelve
2 púpozott evőkanál liszt
1 natúr ízesítésű tömlős sajt (10 dkg, pl. Camping, Medve stb.)
őrölt feketebors
10 dkg kemény sajt lereszelve
[tepsi hosszúságú vascsövek, melyek kb. 2 cm átmérőjűek]
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Keverd el kevés tejben a lisztet, öntsd fel a többi tejjel, add hozzá a vajat és a krémsajtot, majd főzd sűrűre lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett.
Keverd el benne a reszelt sajt felét. Forrald fel megint.
Ha felolvadt a sajt, vedd le a tűzről, add hozzá a tojássárgáját és folyamatosan kevergetve hűtsd ki.
A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsd vékonyra.
Vágd 20 cm hosszú és 2 cm széles csíkokra.
A tésztacsíkokat tekerd fel a vascsövekre, majd a csöveket helyezd egy tepsire.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokozaton süsd a tésztákat pirosra.
Még melegen vedd le a rolókat a csőről, majd hűtsd ki azokat.
Töltsd meg a sajtos krémmel őket.
A maradék reszelt sajtba mártsd bele a roládok végét.
Hűtve érdemes tárolni, de szobahőmérsékleten kell fogyasztani.
Sajtos rolád

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!