Sajtos rolád
Hozzávalók
Sajtos rolád
Elkészítés
Elkészítés
Keverd el benne a reszelt sajt felét. Forrald fel megint.
Ha felolvadt a sajt, vedd le a tűzről, add hozzá a tojássárgáját és folyamatosan kevergetve hűtsd ki.
A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsd vékonyra.
Vágd 20 cm hosszú és 2 cm széles csíkokra.
A tésztacsíkokat tekerd fel a vascsövekre, majd a csöveket helyezd egy tepsire.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokozaton süsd a tésztákat pirosra.
Még melegen vedd le a rolókat a csőről, majd hűtsd ki azokat.
Töltsd meg a sajtos krémmel őket.
A maradék reszelt sajtba mártsd bele a roládok végét.
Hűtve érdemes tárolni, de szobahőmérsékleten kell fogyasztani.
Sajtos rolád
Hozzávalók
Sajtos rolád
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Keverd el benne a reszelt sajt felét. Forrald fel megint.
Ha felolvadt a sajt, vedd le a tűzről, add hozzá a tojássárgáját és folyamatosan kevergetve hűtsd ki.
A kiolvasztott leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsd vékonyra.
Vágd 20 cm hosszú és 2 cm széles csíkokra.
A tésztacsíkokat tekerd fel a vascsövekre, majd a csöveket helyezd egy tepsire.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokozaton süsd a tésztákat pirosra.
Még melegen vedd le a rolókat a csőről, majd hűtsd ki azokat.
Töltsd meg a sajtos krémmel őket.
A maradék reszelt sajtba mártsd bele a roládok végét.
Hűtve érdemes tárolni, de szobahőmérsékleten kell fogyasztani.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?