Roló sajtkrémmel
Hozzávalók
Tészta:
Sajtkrém:
Elkészítés
Előkészítés
Más forrásból olvastam már olyan lehetőséget is, hogy valaki fakanalakat vett erre a célra, s végüktől megfosztva a nyelekre tekerve sütötte ki a rolókat.
Elkészítés
A tésztát kissé kinyújtjuk, közepére helyezzük a margarint, becsomagoljuk a tésztával. Majd kissé megütögetve "megpuhítjuk" benne a margarint, téglalappá nyújtjuk, melyet három rétegbe hajtunk, majd elfordítjuk 90 fokkal, nyújtunk rajta még egy kicsit, a tészta két szélét a közepére hajtjuk jobbról-balról, majd félbe hajtjuk. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.
Újból kinyújtjuk, majd megismételjük a két hajtást, és újból 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.
Kinyújtjuk a tésztát kb. 30x55-60 centis téglalappá, megkenjük a felvert tojással, majd fölvágjuk kb. 3 cm-es csíkokra. (így kb. 20 rolót kapunk) Csövekre tekerjük, előmelegített sütőben 220 fokon 30-40 percig sütjük.
A tejet a liszttel, reszelt sajttal csomómentesre keverjük, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, borssal, szerecsendióval ízesítjük, esetleg megsózzuk ízlés szerint, kihűtjük.
A kihűlt rolókat megtöltjük ízlés szerinti mennyiségű krémmel.
Alternatív elkészítés
Roló sajtkrémmel
Hozzávalók
Tészta:
Sajtkrém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Más forrásból olvastam már olyan lehetőséget is, hogy valaki fakanalakat vett erre a célra, s végüktől megfosztva a nyelekre tekerve sütötte ki a rolókat.
Elkészítés
A tésztát kissé kinyújtjuk, közepére helyezzük a margarint, becsomagoljuk a tésztával. Majd kissé megütögetve "megpuhítjuk" benne a margarint, téglalappá nyújtjuk, melyet három rétegbe hajtunk, majd elfordítjuk 90 fokkal, nyújtunk rajta még egy kicsit, a tészta két szélét a közepére hajtjuk jobbról-balról, majd félbe hajtjuk. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.
Újból kinyújtjuk, majd megismételjük a két hajtást, és újból 30 percre hideg helyre tesszük pihenni.
Kinyújtjuk a tésztát kb. 30x55-60 centis téglalappá, megkenjük a felvert tojással, majd fölvágjuk kb. 3 cm-es csíkokra. (így kb. 20 rolót kapunk) Csövekre tekerjük, előmelegített sütőben 220 fokon 30-40 percig sütjük.
A tejet a liszttel, reszelt sajttal csomómentesre keverjük, majd kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a margarint, borssal, szerecsendióval ízesítjük, esetleg megsózzuk ízlés szerint, kihűtjük.
A kihűlt rolókat megtöltjük ízlés szerinti mennyiségű krémmel.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?