Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-pudingos leveles tésztában.

Edit receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20742-edit
Almás-pudingos leveles tésztában.
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Szeletek

Hozzávalók

Tészta

  • 500 g leveles tészta

Töltelék

  • 240 g babapiskóta
  • 1200 g reszelt alma
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • citromlé
  • őrölt fahéj

Pudinghoz

Kenéshez

  • 1 db tojás (elmaradhat)
Edit Edit receptje

Elkészítés

Elkészítése:

A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kinyújtjuk egy nagyobb tepsi méretére , a kinyújtott tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen).

A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, kicsit rányomogatjuk.

A tejből, a 6-7 kanál cukorból, vaníllincukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.

A maradék tésztát is kisodorjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).

Előremelegített sütőben 180 fokon, kb 30-35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!