Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-Pudingos Leveles Tészta

Rózsa Anett receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21570-rozsa-anett
Almás-Pudingos Leveles Tészta
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Leveles tészták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Szeletek

Hozzávalók

Tésztához

  • 500 g leveles tészta

Almás töltelékhez

  • 1.2 kg reszelt savanykás alma
  • csipet fahéj
  • teáskanál citromlé
  • 3 evőkanál cukor

Babapiskóta 240 g (hosszúkás)

Vanília pudingos töltelékhez

1 tojás a lekenéshez

Rózsa Anett Rózsa Anett receptje

Elkészítés

Első lépés:

A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy mély tepsi nagyságúra, a tepsi aljába zsírpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen)

Második lépés:

A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal megízesített almát, kicsit rányomogatjuk

Harmadik Lépés:

A tejből, az 5 evőkanál cukorból, vaníliás cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk.

Negyedik Lépés:

A leveles tészta második részét is kisodorjuk, villával kicsit megbökdössük, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással).

Ötödik Lépés:

Előremelegített sütőben kb. 30 -35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!