Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kéksajtos-hagymás tortácska

lencsibaba receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3786-lencsibaba
Kéksajtos-hagymás tortácska
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Leveles tészták , Sós tészták
Másodlagos kategória: Egyéb leveles tészták , Sajtos sütemények

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 30 dkg levelestészta
  • 6 dkg kéksajt
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 10 dkg ruccola
lencsibaba lencsibaba receptje

Elkészítés

Elkészítés

Egy felhevített serpenyőbe olajat öntünk, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, és mindkét oldalán megpirítjuk (3-5 perc).
A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 9 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Ezután egy kisebb szaggatóval – anélkül, hogy átvágnánk a tésztát – egy kört nyomunk a korongok közepébe.
A sajtot apró darabokra törjük, a tésztakorongok közepébe szórjuk, ráhelyezzük a hagymakarikákat, és a tészta széleit körben felhajtjuk.
A tortácskákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül a balzsamecettel elkevert ruccolát a tetejükre halmozzuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!